I vår guide hittar du all fakta om löshår
 
 

Välkommen till Poze Hair Extensions, här får du veta det mesta om löshår & hårförlängning!


Behöver du mer information eller har du frågor som inte besvaras här så är du alltid välkommen att kontakta våra experter som gärna hjälper dig.
Löshår och hårförlängning har under de senaste åren blivit alltmer populärt och idag använder de flesta kvinnorna någon form av hårförlängning eller löshårs produkt. Vi som arbetar med varumärket Poze är erfarna frisörer och stylister med över 10 års erfarenhet inom området. Mycket har hänt under tiden och vi har varit med hela vägen samt bidragit till utvecklingen av många fantastiska produkter som underlättat vardagen för många kvinnor runt om i världen.

För att kunna säkerställa kvalitén så har vi specialister och tekniker som arbetar sida vid sida för att hitta de allra bästa inköpskällorna av hår samt att ständigt utveckla våra produkter och behandlingsprocess vid framställningen av extensions.

Hårförlängning är mer än bara ett längre och fylligare hår, behandlingen ger en omedelbar förändring som både syns och känns magisk för de allra flesta användare. Speciellt för de som har tunt hår som inte växer till den längd man önskar.


INFORMATION & BAKGRUND

Idag domineras marknaden av hår från olika delar av Asien, de största aktörerna är Kina och Indien med sitt Tempel hår.

INDIEN

Historien började tidigt i Indien där håret på unga kvinnor och män rakades av utanför templen och offrades till guden Vishnu i hopp om god Karma. Denna tradition har fortsatt och templen har utvecklat ett system som gör att de kan få in ca 5 ton hår dagligen bara i Indien. Benämningen Indiskt hår omfattar även grannländer där populationen har likvärdig hårkvalitet som Indierna. Templets vinst vid försäljning av håret går till att försörja templets föräldralösa barn med mat, utbildning med mera.

Unga kvinnor i Indien har som tradition att offra håret den dagen de gifter sig och de har fram till dess aldrig klippt eller färgat sitt hår. Detta är så kallat ”Tempel hår” som ofta håller en väldigt hög kvalité. Under många år har Italienska företag köpt in allt Indiskt hår och framställt kvalitativa extensions som sedan säljs vidare till Europa och USA som betalar ett högt pris för slutprodukten. Det Italienska företagen har dock på senare år fått hård konkurrens från företag som säljer Asiatiskt hår till mycket lägre priser vilket tvingat dom till åtgärder som sänkt kvalitén och därmed även priset. Numera är det nästan omöjligt att få tag i ett 100% indiskt hår, de allra flesta är blandade med asiatiskt hår för att kunna hålla priserna nere.

KINA - ASIEN

Kina är idag den största aktören på marknaden. Med moderna fabriker, låga arbetskostnader och obegränsade resurser så kan Kina leverera tonvis med extensions varje månad. Här besöker unga människor fabrikerna för att sälja sitt hår och få pengar till mat och studier. Asiatiskt hår omfattar samtliga länder som har asiatiskt hårkvalitet, de flesta länderna säljer håret till Kinesiska företag som framställer extensions och säljer det vidare till Europa och USA.

Kina förknippas ofta med väldigt dålig kvalitét och många gånger kan extensions från Kina vara obrukbara redan efter 2 veckors användning, det är alltså oerhört viktigt att handla hår från välkända varumärken med beprövad kvalité. De viktigaste faktorerna är att endast använda friskt hår och behandla det så skonsamt som möjligt när man framställer extensions. Här brister det för många företag som har begränsade resurser och dålig kunskap. Under senare år har flera ledande aktörer i Kina börjat inhandla hår från Indien, Europa och Brasilien för att kunna erbjuda ännu högre kvalitét.

EUROPA

Europeiskt hår är sällsynt men passar perfekt för skandinaver, håret blandas naturligt in med ditt eget hår och ger ett naturligt resultat. Detta hår kommer oftast från Syd- och Östeuropeiska länder. Europeiskt hår är dyrare eftersom det är sällsynt och begränsat med hårdonatorer som har bra kvalité. De flesta har behandlat hår som redan är skadat och därmed olämpligt för extensions. Poze hair extensions erbjuder sitt Premium hår med Europeisk kvalité som man kan känna sig trygg med.

SYNTETISKT HÅR

Syntetsikt hår så kan du vara ganska säker på att kvalitén ofta är densamma, här finns olika typer av syntet material och det bästa alternativet är Synthetic Fiber. Syntet är ett bra alternativ för dig som vill ha långt hår med långvarig glans till ett förmånligt pris.

REMY HÅR

Begreppet Remy har blivit någon form av kvalitets stämpel som många företag använder. Ordet innebär att alla strån ligger rättvända, alltså att alla toppar i håret ligger nedåt. När alla strån är rättvända så blir det mindre friktion i håret vid borstning, detta har med att fjällskiktet ligger åt rätt håll och man minskar friktionen som gör håret trassligt. Remy hår innebär alltså mindre trassel men inte nödvändigtvis bättre hårkvalitet.

BEHANDLINGSPROCESSEN

Håret som kommer in samlas i stora säckar eller korgar. Därefter sorteras håret efter längder och kvalitéer, när detta är klart börjar man göra rent håret i stora reningsbad. Detta steg i processen är väldigt viktig och kräver rätt hygienprodukter och utrustning. Efter reningsbadet läggs håret i ett blekningsbad som bleker upp håret som därefter skall färgas in med textilfärg i stora behållare. Avslutningsvis behandlar man håret med konditionerande produkter och sedan anpassas håret till de olika extensions metoder som finns på marknaden idag.

EXTENSIONS METODER

Idag finns flera olika metoder till hårförlängning och det kommer ständigt nya.
Det mest populära är Clip & Go Extensions som man själv kan fästa och ta bort samt Keratin Extensions som är en permanent hårförlängningsmetod. Det finns även Tape On, Hår träns och Micro Ring extensions. Samtliga metoder passar bra för olika behov och hårkvalitéer.   

POZE HAIREXTENSIONS

Poze är ett varumärke som står för kvalité, här samlas endast de finaste håren från olika delar av Asien och även Europa för att sedan behandlas med en skonsamt och väldigt avancerad teknik i moderna laboratorier. Under den noggranna processen genomgår håret flera vårdande kurer som stärker håret och bevarar hårets skyddande skikt som heter fjällskikt. I många andra fabriker tillämpas aggressiva behandlingsprocesser som gör att fjällskiktet helt försvinner och då får man ett sprött och torrt löshår som inte håller särskilt länge.